ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Jarní úklid na Červeném potoce v Hořovicích tit

publikováno: 30.04.2024

V sobotu (27. 4.) se zúčastnily děti z rybářského kroužku v Hořovicích společně s rodiči úklidu pravého břehu Červeného potoka, a to od kruhového objezdu na Valdece až po areál sádek u rybníku Valcverk.

Počasí nám opravdu přálo, a nakonec se nás do jarní úklidové akce pustilo celkem 20. Středočeský územní svaz nás vybavil rukavicemi pro děti i dospělé, zajistil pytle na odpadky a přispěl dětem i na malé občerstvení. Město Hořovice pak zajistilo odvoz nasbíraných pytlů s odpadky do sběrného dvora.

Naštěstí musím uznat, že nasbíraných odpadků je každý rok méně a méně. Snad je to tím, že jsou lidé vychovanější a pozornější k přírodě, ale jedním z dalších důvodů je i sanace městské skládky, která ve větrných dnech díky svému nízkému oplocení dokázala zásobovat odpadky široké okolí.

Pro malé rybáře a rybářky je takováto úklidová akce uspořádaná společně s rodiči nesmírně důležitá a pomáhá jim uvědomit si, že přírodu a prostředí ve kterém žijeme je potřeba chránit. Za většinu černých skládek a vyhozených odpadků nepadá vina na hlavu jen toho dotyčného pachatele, ale určitou část viny nesou i jeho rodiče a prostředí ve kterém vyrůstal. Po odvedené práci si děti i rodiče zasloužili malé občerstvení a něco sladkého na zub. Takže kromě špekáčků a sekané došlo i na vynikající perníčky, které maminky pro děti napekly ve tvaru kapra, štiky či lína. Zkrátka však nepřišel ani párek labutí, který se na rybníce Valcverk usadil, a který děti ochotně přikrmovaly chlebem a čerstvými rohlíky. Prostě úžasné sobotní dopoledne a já za něj všem zúčastněným srdečně děkuji. Poděkování patří i MěÚ Hořovice a SÚS.

Jan Rogos, jednatel MO Hořovice

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 923 297

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS